IŞİD Musul'da çocukları bile kullanıyor

IŞİD'in, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'da koalisyon güçlerine karşı çocukları bile kullanacağından endişe duyuluyor. Independent'a konuşan bir sivil, sekiz yaşındaki çocukların elinde silah ve bıçak gördüğünü anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'e karşı aylardır beklenen Musul operasyonu bugün sabaha karşı başlarken, kentte kalan örgüt üyelerinin savunma için çocukları bile kullanacağı iddia edildi. Kentteki bir sivil, sekiz yaşındaki çocukların bile olası bir isyana karşı casus olarak kullanıldığını söyledi.

'GÖZLEM' YAPTIRILIYORLAR

Independent gazetesiyle WhatsApp üzerinden konuşan bir sivil, "IŞİD çaresiz durumda ve hükümet güçleri Musul'un kapısına dayandığında çocukları bile zorla savaştıracaklar" dedi. Bu kişi, sekiz yaşındaki çocukların bile ellerine bazen bıçak ve silah verildiğini, çocukların halk arasında gözlem ve casusluk yapmak üzere 'konuşlandırıldığını' söyledi.

SİVİLLERİ BETON DUVAR ARASINA HAPSETTİLER

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u 2014'te ele geçiren IŞİD'in, operasyonun yaklaşmasıyla birlikte çok sayıda militanını Suriye'ye çektiği biliniyor. Sivillerin Batı medyasına aktardığına göre, kentte kalan IŞİD militanları son aylarda hendek kazıyor, bu hendekleri petrolle dolduruyor; kent savaşı için sokaklara mayın döşüyor ve onlarca canlı bombayı hazırlıyor. İddiaya göre IŞİD, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için bir dizi bölgeye beton duvar inşa etti.

NYT: Musul operasyonunu Kürt güçleri başlattıNYT: Musul operasyonunu Kürt güçleri başlattı

Musul'daki gençlere ayaklanma çağrısıMusul'daki gençlere ayaklanma çağrısı

'IŞİD Musul'dan çekiliyor''IŞİD Musul'dan çekiliyor'

Musul’a beş kala!Musul’a beş kala!

ABD Musul operasyonuyla 'gurur duyuyor'ABD Musul operasyonuyla 'gurur duyuyor'