Irak başbakanı Şii temsilcilerle buluştu

Irak başbakanı Haydar El İbadi Irak Şiileri'nin temsilcisi olan Haşdi Şabi liderleriyle bir araya geldi. Görüşmede Musul'da IŞİD'e karşı yapılacak operasyonun detayları konuşuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Irak başbakanı Haydar El İbadi Bağdat’taki özel ofisinde Irak Şiileri tarafından IŞİD’le mücadele etmek için kurulmuş olan Haşdi Şabi liderleriyle bir araya geldi. Irak başbakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmenin gündemi IŞİD işgalindeki Havice ve Musul’u kurtarma planları ve o IŞİD’in ele geçirdiği bölgeleri geri almak için operasyonlara katılan askerlerin yeteneklerini geliştirmek ve meydandaki gelişmelere karşı uygun alternatifler üretilebilmesiydi. Açıklamada ayrıca Haşdi Şabi liderleri, kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı Irak Başbakanına teşekkür ettiği ve komutası altında herhangi bir dış tehdide karşı duracaklarını söylediği belirtildi.

Haşdi Şabi örgütü son dönemde Türkiye aleyhtarı demeçleriyle de gündeme gelmişti. Irak yönetimi ve Irak Şiileri Türkiye’nin Musul operasyonuna katılmasını istemiyor.