Barzani açıkladı: Musul hazırlığı tamam

Türkiye'yle Irak'taki merkezi yönetim arasında 'Musul krizi' sürerken, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'den açıklama geldi: Musul için tüm hazırlıklar tamam. Irak ordusu ve Peşmerge anlaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Tüm dünyanın gözleri Musul’da IŞİD’e karşı düzenlenecek operasyona çevrilmişken, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden ‘hazırlıklar tamam’ açıklaması geldi. Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Başkanı Mesut Barzani, “Musul kentinin geri alınması için tüm hazırlıkların tamamlandığını kamuoyuna duyuruyorum” açıklaması yaptı.

‘AYRINTILAR BELLİ’

Barzani, Türkiye’nin de katılmak istediği bilinen operasyon hakkındaki yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Musul’un geri alınması için tüm hazırlıkların tamamlandığını kamuoyuna duyuruyorum. Bu çerçevede Irak ordusu ve Peşmerge güçleri arasında anlaşma sağlandı. Anlaşmada, operasyonun içeriği ve katılacak güçlerin görevleri ayrıntıyla yer alıyor.”

‘BAĞDAT’LA GÜÇLÜ DAYANIŞMA’ VURGUSU

Peşmerge güçlerinin bu anlaşmaya tam olarak bağlı kalacağını vurguluyoruz” diyen Barzani, açıklamaya şöyle devam etti: “Musul’un kurtarılması Kürdistan Bölgesi için özel bir önem taşıyor ve bu, siyasi önceliğimizdir. Operasyonda istenmeyen bir durumun meydana gelmemesi için tüm imkânların seferber edildiğini, Peşmerge ile Irak ordusu arasında güçlü bir dayanışmanın olduğunu belirtmek isterim.” 

ORTAK SİYASİ KOMİTE KURULACAK

Barzani, ‘Erbil ve Bağdat’ın, kentteki durumun kontrol altına alınması ve sürecin idare edilmesi için ortak yüksek bir siyasi komite kurulması konusunda da anlaşmaya vardığı’nı duyurdu.

Erdoğan: Musul'da bildiğimizi okuyacağızErdoğan: Musul'da bildiğimizi okuyacağız

Musul’u ne yapsak? Musullulara bıraksak! Birlikte kurtarsak! Parçalasak! Dağıtsak!Musul’u ne yapsak? Musullulara bıraksak! Birlikte kurtarsak! Parçalasak! Dağıtsak!

Ankara Musul'a girmeye hazır!Ankara Musul'a girmeye hazır!