Ukrayna'dan Türkiye'ye Kırım teşekkürü

AKPM'de Ukrayna ve Kırım hakkında karar tasarıları oylandı. Kararların kabulünün ardından Ukrayna, Türkiye'ye teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Ukrayna ve Kırım sorunu hakkındaki karar tasarıları onaylandı. Karar, Ukrayna tarafından büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Ukrayna'nın temsilcisi Vladimir Aryev, Türkiye ve Polonya'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ukrayna ile ilgili karar tasarısının başlığı "Ukrayna'daki krizin siyasi sonuçları" şeklindeydi. AKPM'nin bugünkü oturumunda, karar tasarısı, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının siyasi sonuçları" olarak değiştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ukrayna'nın daimi delegasyonunun başkanı Vladimir Aryev, Rusya'ya yönelik yaptırımların Ukrayna'nın tam egemenliği sağlanıncaya kadar devam etmesi gerektiğini savundu.

Aryev, Rusya'nın iki yıl önce ilhak ettiği Kırım'da düzenlenen seçimlerin ve Kırım Tatarları'nın temsil organı niteliğindeki Kırım Tatar Milli Meclisi'nin Rus yargısı tarafından yasaklanmasının kınanması konularında bütün Avrupa ülkelerine çağrıda bulundu.

Aryev, kararın kabul edilmesini, Ukrayna'nın uzun süren ekip çalışmasının başarısı olarak değerlendirdi.

Aryev, AKPM'de "Rusya'ya meyilli olan kişilerin bile" Ukrayna'daki sorunun Rusya'nın saldırganlığı sonucunda meydana geldiğini kabul ettiklerini söyledi. Aryev, verdikleri destekten dolayı Türkiye ve Polonya temsilcilerine teşekkür etti.

AKPM Başkanı Pedro Agramunt, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, AKPM'nin Rus üyelerinin yeniden oturumlara katılması yönünde çağrıda bulunmuştu. Fakat buu çağrı, Ukrayna'nın tepkisini çekmişti. (DHA)