Obama'dan Trump çağrısı: Dışlayın!

ABD, başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi aday Trump'ın kadınlar hakkındaki sözlerini konuşuyor. Son olarak, Başkan Barack Obama Cumhuriyetçi Parti'ye seslendi: Trump bu sözler nedeniyle bir dükkanda bile çalışamaz, onu dışlayın!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de başkanlık seçimlerine günler kala, Cumhuriyetçi aday Donald Trump kadınlar hakkındaki aşağılayıcı sözleri nedeniyle iyice köşeye sıkışıyor. Son olarak, bizzat Başkan Barack Obama devreye girip, Cumhuriyetçileri Trump'a desteği resmen geri çekmeye çağırdı. Obama bu sözleri sarf eden birinin 'bir dükkanda bile çalışamayacağını' söyledi.

'ANLAM VEREMİYORUM'

ABD Başkanı, kendi partisi Demokratların adayı Hillary Clinton'a destek için katıldığı mitingde, Trump'ın tartışma yaratan sözlerini kınayıp ona hâlâ destek vermenin 'anlamsız' olduğunu söyledi. Kuzey Carolina'daki Greensboro kentinde düzenlenen mitingde Obama, "Şu anda insanların 'Ağır şekilde kınıyoruz, gerçekten onaylamıyoruz ama hala destek veriyoruz' dediklerini duyuyoruz. Hâlâ başkan olması gerektiğini düşünüyorlar ve ben buna anlam veremiyorum" dedi.

'7-ELEVEN'A İŞ BAŞVURUSU YAPSA BİLE OLMAZ'

Obama, Trump'ın kadınlar hakkındaki sözlerinin, bir dükkanda çalışmasını bile engelleyeceğini vurgulayarak, "7-Eleven'a bir iş başvurusu yaparken bile kabul edilemeyecek şeylerin söylendiği bir durum var" dedi.

SÖZLERİ KESİLDİ

Obama, konuşması Clinton karşıtları tarafından kesilince de, "İşte bu demokrasinin işlediğinin göstergesi. Harika" dedi.

protesto

NE OLMUŞTU?

Trump'ın kadınlar için aşağılayıcı ifadeler kullandığı ve küfür ettiği videonun ortaya çıkmasından sonra Cumhuriyetçi Parti'nin çok sayıda önde gelen üyesi Trump'la aralarına mesafe koymuş, Trump ise bu isimleri sadakatsizlikle suçlamıştı.  2005 yılında, konuk olarak katıldığı gittiği bir TV dizisi çekimlerinden önce yapılan kayıtta Trump, stüdyoya gitmeden önce bir otobüste program sunucusuyla sohbet ediyordu. Trump, kadınlar hakkında aşağılayıcı ve küfürlü ifadeler kullandığı kayıtta, 'bir yıldız olduğu için kadınlara her istediğini yapabildiğini' söylüyordu. (Gazete Duvar, BBC Türkçe)