'Türkiye askerini çekmezse cenaze toplar'

Türkiye'nin Irak'taki askeri varlığına bu kez Şii Bedir Hareketi, sert ifadelerle tepki gösterdi. Şii milis grubu Esayib Ehli Hak lideri Kays Gazali de Türkiye'ye çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak parlamentosundaki Şii Bedir Hareketi kanadı, Türkiye’nin Irak’taki askerlerini geri çekmesini istedi. İran merkezli Fars Haber Ajansı'na göre Musul yakınındaki Başika'da bulunan Türk askeri varlığıyla ilgili bir bildiri yayınlayan Bedir Hareketi, "Erdoğan’a aklını başına toplamalı. Türkiye askerlerini henüz hayattayken Irak’tan çekmeli. Yoksa cenazelerini Türkiye’ye geri götürmek zorunda kalacaklar" dedi.

'ONLAR HÜSEYİN'İ ÖLDÜRENLERİN TORUNU'

Barzani yönetiminin yarı resmi haber ajansı Rudaw’da yayınlanan haberde ise Şii milis grubu Esayib Ehli Hak lideri Kays Gazali'nin Türk askerleriyle ilgili açıklamalarına yer verildi.

Gazali, Musul savaşında, İmam Hüseyin’in intikamını alacaklarını söyleyerek “Musul’u kurtarmak, İmam Hüseyin’in intikamını almak olacak. Çünkü onlar, İmam Hüseyin’i öldürenlerin torunudur” dedi.

Bedir Hareketi, Irak'ın önde gelen Şii ulema ailelerinden biri olan Bakır El Hakim tarafından kurulmuş olan siyasi oluşum olarak biliniyor. Esayib Ehli Hak ise Şii milis örgütü Heşdi Şabi'nin bir bileşeni olarak biliniyor. Heşdi Şabi' 2014 yılında Irak Şiileri'nin ruhani lideri Ali Sistani tarafından IŞİD'e karşı direniş örgütlemek için kuruldu. (FHA-RUDAW)