ABD'li aktrist Shailene Woodley boru hattı protestosunda gözaltına alındı

ABD'li aktrist Shailene Woodley, Kuzey Dakota eyaletinde çalışmaları süren petrol boru hattı projesini yerli kabileler ve diğer eylemcilerle protesto ederken gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Dakota'daki petrol boru hattı protestosunda ABD'li aktrist Shailene Woodley, ters kelepçe ile gözaltına alındı. Oyuncu gözaltına alındığı sırada Facebook'ta canlı yayın üzerinden eylemin görüntülerini paylaşıyordu.

Iowa ve Illinois ile Kuzey ve Güney Dakota eyaletlerinden geçecek "Dakota Access" petrol boru hattı projesi, başta Amerikalı yerli kabileler olmak üzere, çevreciler ve arkeologlar tarafından protesto ediliyor. Missouri Nehri çevresindeki boru hattı, yerli Amerikan kabilelerinin ibadet ve antik mezar alanından da geçecek.

MİLYONLARCA KEZ İZLENDİ

Bölgede kültürel tahribat olacağını savunan 26 diğer eylemci ile gözaltına alınan aktris Woodley, aracına geri yürürken dev silahları ve coplarıyla gelen güvenlik görevlilerinin ceketinden yakalayıp onu durdurduğunu söyledi. Görüntülerde, ABD'li oyuncunun kelepçelenerek götürüldüğü görülüyor.

Pazartesi Facebook kullanıcılarının canlı yayında tanık olduğu görüntüler, sosyal medyada kısa sürede 2,4 milyon kez izlendi.

"Snowden" filmiyle de bilinen Woodley, 3,7 milyar dolarlık ve 3,2 km uzunluğundaki boru hattı projesini protesto eden Standing Rock Sioux kabilesine destek veriyordu. Projeyi, Energy Transfer Partner adlı şirket yürütüyor. Şirket, projenin yerel ekonomiyi büyüteceği ve daha güvenli olacağı görüşünde.

Çevrecilere göre ise, her gün taşınacak 570 bine yakın petrol varili, su kanallarını tehlikeye atacak. (BBC Türkçe)