68 gün oruç tutan kız çocuğu hayatını kaybetti

Hindistan'da 68 gün oruç tutun, 13 yaşındaki Aradhana Samdariya hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haydarabad kentinde 68 gün oruç tutan 13 yaşındaki Aradhana Samdariya, yaşamını yitirdi. Polis çocuğun ailesi hakkında soruşturma başlattı.

Deutsche Welle'nin haberine göre, Alman DPA ajansına bilgi veren polis yetkilisi, "Pazar günü ailesine karşı suç teşkil eden adam öldürme suçlamasıyla soruşturma başlattık. Ailenin bir zorlaması var mı bunu incelemek zorundayız" dedi.

Samdariya'nın ailesi, kızlarının Jain rahibesi olduğunu belirtti. Aile kızlarına 7 hafta boyunca oruç tutmasına izin verdiklerini, fakat Samdariya'nın oruç tutmayı bırakmadığını öne sürdü.

Yerel bir televizyon kanalına açıklama yapan baba Lakshmichand Samdariya, "Oruç için izin istedi. 51 gün sonra durmasını istedik ancak bırakmadı. Orucu gönüllüydü. Kimse onu zorlamadı" şeklinde konuştu.

Çocuk hakları savunucusu Achyuta Rao, böyle bir kararın sadece çocuğa bırakılamayacağını savundu ve aileyi suçladı. Aile yargılanırsa 10 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Hindistan'da yaşayan Jain topluluğunun gelenekleri arasında uzun süre oruç tutmak yer alıyor.  Hindistan nüfusunun yüzde 1'i Jainizm'e inanıyor.

Bir eyalet mahkemesi Jain topluluğu içindeki uzun süreli orucu intihara eşdeğer olduğu gerekçesiyle yasaklamıştı. Fakat, Hindistan Yüksek Mahkemesi, bu kararın dini özgürlüklere aykırı olduğu gerekçesiyle bozmuştu.

Etiketler Hindistan Jainizm