'Kadınlara bakışım siyaset yapmama engel'

ABD'de başkanlık seçimlerine günler kala kadınlar hakkındaki aşağılayıcı bir ses kaydı ortaya çıkan Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'ın yeni bir görüntüsü yayımlandı. Trump görüntülerde, kadınlara zaafını anlatıp "İyi ki siyasi bir mevki için mücadele vermiyorum" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın kadınlara yönelik ayrımcı söyleminin çok daha eskiye dayandığı ortaya çıktı. Yeni Zelanda merkezli TV 3 Televizyonu'nda 1993 tarihli bir röportajda "Güzel kadınlarla gezen para babası, kodaman bir görüntünüz var. Bu imajınızdan memnun musunuz" sorusuna yanıtında, Trump önce 'durumun farkında olduğunu ve bundan pek hazzetmediğini' belirtiyor. Ardından da, siyasete girmesi halinde bu durumun 'başına iş açabileceği' imasında bulunuyor:

"Kadınların güzel olduğunu düşünüyorum. Hatta bazıları diğerlerinden çok güzel. Şöyle diyeyim, iyi ki siyasi bir mevki için mücadele etmek zorunda değilim."

Emlak zengini Trump bu röportajı, bir kumarhane işletme lisansı için Yeni Zelanda'yı ziyaret ettiği bir tarihte veriyor. Şimdi serbest muhabirlik yapan ve gazetecilik dersi veren Owen Poland, o zamanlar Trump'ın özel hayatı hakkında dürüst davrandığını gözlemlediğini hatırlıyor. (The Independent)

Trump'ın başı dertte: 'Müstehcen' kaydı sızdıTrump'ın başı dertte: 'Müstehcen' kaydı sızdı