Donald Trump çocuğa tecavüzden yargılanabilir

ABD'de bir yargıç, başkan adayı Trump'ın 1994'te bir çocuğa tecavüz ettiği iddiasının dinlenmesi için 16 Aralık'ta duruşma tarihi verdi. Cumhuriyetçi başkan adayı iddiayı reddediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin tartışmalı başkan adayı Donald Trump, çocuğa tecavüzden ötürü yargılanabilir. Trump'ın kadınlar hakkındaki cinsiyetçi, aşağılayıcı ve küfür dolu ses kaydının ortaya çıkmasından günler sonra, 13 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiği iddiası hakkında duruşma tarihi verildi.

16 ARALIK'TA BELLİ OLACAK

Adı açıklanmayan bir kadın haziran ayında, Trump'ın kendisine 13 yaşında olduğu 1994'te tecavüz ettiği iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu. Trump o dönem iddiaları reddederken, dava açılmamıştı. Şimdi, aynı kadının bir tanık göstermesiyle, New York'taki Federal Yargıç Ronnie Abrams iddiaları dinlemek için 16 Aralık'a duruşma tarihi verdi.

TANIK EMİN

Mahkeme emri. Kaynak: LawNewz.com Mahkeme emri. Kaynak: LawNewz.com

Duruşmada dinlenecek olan tanık, emlak zengini Trump ile pedofili suçundan hapis cezası almış milyarder Jeffrey Epstein'ın söz konusu çocuğa defalarca tecavüz ettiğini savunuyor. Dava dosyasına göre, kadın görgü tanığı "1994-95 okul yılında davacı bana, Trump ve Epstein'in 1994 yazında New York'taki partilerde kendisiyle cinsel temas kurduğunu anlatmıştı" dedi. Davacının bir diğer iddiasıysa, Epstein'ın düzenlediği partilere genç kadınları getirmesi için bir kadına para verdiği yönünde.

REDDETTİ

Trump ise iddiaları bir kez daha reddetti. Avukarı Alan Garten, "Daha önceden de söylediğim gibi, bu iddialar kategorik olarak yalan ve müvekkilime çamur atmayı amaçlayan bir propaganda girişimi" dedi.

ESKİ EŞİ DE TECAVÜZLE SUÇLAMIŞTI

Eski eşi Ivana da Donald Trump'ı 1991'deki boşanma davaları sırasında 'kendisine tecavüz etmekle' suçlamış, sonradan kast ettiği şeyin 'adli' bir vaka olmadığını savunmuştu. Trump bu iddiayı da reddetmişti.

SES KAYDINDA NE DİYORDU?

Adaylığının ilk günlerinde özellikle Müslüman göçmenlere yönelik ırkçı açıklamalarıyla tepki çeken Cumhuriyetçi aday, seçime günler kala cinsiyetçi tavrıyla gündemde. Son olarak, Trump'ın 11 yıl önce yapılan bir kayıtta kadınlar hakkında kullandığı aşağılayıcı ve cinsiyetçi ifadeler kullandığı ortaya çıktı. O dönem bir reality şov 'yıldız'ı olan Trump, kayıtta "Bir yıldız olduğun zaman kadınlara ne istersem yapabilirsin" diyor.

Trump'ın başı dertte: 'Müstehcen' kaydı sızdıTrump'ın başı dertte: 'Müstehcen' kaydı sızdı

Etiketler Donald Trump