Clinton: Kürtlere silah verebilirim

ABD'de başkan adaylarının ikinci televizyon tartışmasına, Trump'ın kadınlar hakkındaki aşağılayıcı sözleri damga vurdu. Clinton ise Suriye'nin ele alındığı bölümde, "Kürtleri silahlandırmayı değerlendirirdim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de başkan adayları Donald Trump ve Hillary Clinton ikinci başkanlık tartışmasında karşı karşıya geldi. Tartışmaya, Cumhuriyetçi aday Trump'ın kadınlar hakkında aşağılayıcı ve cinsiyetçi ifadeler kullandığı ses kaydı damga vurdu. Köşeye sıkışmış haldeki Trump ise Demokrat rakibi Clinton'ın eşi ve eski Başkan Bill Clinton hakkındaki seks skandallarını hatırlattı. Trump, Clinton'ı sızan e-postaları nedeniyle hapse attırmakla da tehdit etti. Dış politika bölümündeyse, Clinton Suriyeli Kürtleri silahlandırmayı değerlendireceğini yineledi.

BILL CLINTON'I DİLİNDEN DÜŞÜRMEDİ

Adaylar sert geçen tartışmaya başlamadan önce el sıkışmazken, Trump kadınlarla ilgili aşağılayıcı sarf ettiği videoyu 'soyunma odası sohbeti' diye tanımlayarak geçiştirmeye çalıştı. Cumhuriyetçi aday, videodan 'gurur duymadığını' ve 'mahcup olduğunu' söyleyip, sözü Bill Clinton'a getirdi. Trump "Siyasi tarihte kimse kadınlara karşı daha tacizkâr olmadı" derken, Clinton eşi hakkındaki bu sözlere yanıt vermedi. Trump, moderatörlerinden Anderson Cooper'ın herhangi bir kadına cinsi suiistimale girişip girişmediğini sorduğunda da girmediğini savundu. Clinton ise videonun, Trump'ın gerçekte kim olduğunu gösterdiğini belirtti.

CLINTON: KÜRTLER EN İYİ ORTAK

Clinton, tartışmanın Suriye'nin ele alındığı bölümünde ise "Kürtleri silahlandırmayı değerlendirirdim. Kürtler Irak'ta olduğu gibi Suriye'de de en iyi ortaklarımız oldu" dedi. Clinton Suriye'de ABD'nin kara güçleri kullanmasına destek vermeyeceğini de yineledi. Trump ise Suriye'de güç kullanımı konusunda başkan yardımcısı adayı Mike Pence ile farklı düşündüğünü kabul etti.

TRUMP: SENİ HAPSE ATTIRACAĞIM!

Trump, başkan olduğu takdirde Clinton'ın sızan e-postalarının incelemesi için bir savcı atayıp, rakibini hapse attıracağını söyledi. Trump, "Seçimleri kazanırsam adalet bakanıma senin durumunu incelemesi için bir savcı atamasını söyleyeceğim. Çünkü çok fazla yalan ve yanıltma var" dedi. Clinton 'Trump gibi birinin ülkede hukuktan sorumlu olmamasının çok iyi olduğunu' söyleyince, Trump "Çünkü sen hapiste olurdun" yanıtını verdi. (Gazete Duvar, BBC Türkçe)