Yemen'de cenaze törenine saldırı

Yemen'de eski İçişleri Bakanı'nın babasının cenaze törenine yapılan hava saldırısında en az 140 kişi öldü 500 kişi yaralandı. Saldırının Suudi Arabistan tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemen'in başkenti San'a'da  Huti kökenli hükümetin eski İçişleri Bakanı Celal  el Ruveyşen'in babasının cenazesine Suudi hava kuvvetlerinin yaptığı saldırıda en az 140 kişi öldü, 500 kişi yaralandı.

Suudi yetkilileri  bu hava bombardımanıyla bir ilgilerinin olmadığını iddia ediyor. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price ise müttefikleri olan Suudilere açık çek vermediklerini hatırlattı.

2015 yılında Zeydi mezhebine mensup İran destekli Hutiler ve Sünniler arasında çıkan hükümet krizine Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonu müdahale ettiğinden beri tansiyon giderek tırmanıyor.  Cenazede çok sayıda üst düzey istihbarat yetkilisi ve askeri erkan bulunuyordu. Bu yüzden saldırının esas hedefinin Celal el Ruveyşen olduğu düşünülüyor. Gerilimin bir iç savaşa doğru evrilmesinden korkuluyor. Yemen'de şimdiden 370 bininin durumu kritik olmak üzere 1,5 milyon çocuk yetersiz beslenme sorunu yaşıyor. Ülke aynı zamanda ciddi bir kolera salgınıyla da karşı karşıya.

(al Jazeera-BBC)