Cumhuriyetçiler Trump'a kazan kaldırdı

Cumhuriyetçi Parti'nin senatörleri kendi adayları Donald Trump'a karşı kazan kaldırdı. Kadın senatörler öfkeli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cuma günü kadınlardan seks objesi olarak bahsettiği kaseti sızdığından beri Donald Trump kendi partisinde de irtifa kaybediyor.

Trump'ın başı dertte: 'Müstehcen' kaydı sızdıTrump'ın başı dertte: 'Müstehcen' kaydı sızdı

Cumhuriyetçi Parti'de eski Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Dışişleri Bakanı Condolezza Rice ve eski başkan adayı John Mc Cain'de tartışmaya dahil oldu. Condolezza Rice: “Artık yeter diyerek Donald Trump'ın başkan olmaması gerektiğini vurguladı. Rice, Trump'un derhal adaylıktan çekilmesi gerektiğini savunuyor. John Mc Cain ise artık Trump'a koşullu destek vermenin bile mümkün olmadığını ifade etti.

TRUMP'I DESTEKLEYEMEM, DESTEKLEMEM

Cumhuriyetçi Parti içinde kadınların Trump'a tepkisi giderek büyüyor. Partinin New Hampshire senatörü Kelly Ayotte “Kadınları böylesine aşağılayan ve saldıran bir başkan adayını destekleyemem, desteklemem” dedi.

Trump'a kendi Başkan Yardımcısı adayı bile tepki gösterdi. Başkan Yardımcısı adayı Mike Pence  "Bir eş ve baba olarak, Trump’ın 11 yıl önce söylediği kadınlar betimleyen sözlerin saldırganca. Bu sözleri görmezden gelemem, savunmam da" diyor.

Trump olayla ilgili o zamanlar olgun değildim deyip özür diledi ama bir yandan da Clinton ailesine saldırmaya devam etti. Trump, Hillary Clinton'un kocası tarafından taciz edilmiş olan çok sayıda kadına saldırıp baskı uyguladığını iddia etti.

Halihazırda çok sayıda cumhuriyetçi politikacı başkanlık yarışında Hillary Clinton'u destekleyeceğini ilan etti.

(BBC)