'En az üç diplomat Berlin'den sığınma istedi'

15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından en az üç Türkiyeli diplomatın Almanya'dan sığınma istediği belirtiliyor. Talep, Berlin-ankara ilişkilerinde yeni bir gerilime yol açabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da görev yapan en az üç diplomatın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sığınma istediği öne sürüldü. Alman basınının iddiasına göre, bu kişiler arasında bir askeri ataşe de bulunuyor. Haber, hükümet kaynaklarına dayandırıldı.

İddiaya göre, Alman İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Bundestag'ın alt kanadındaki milletvekillerini sığınma talebi konusunda bilgilendirdi. Sueddeutsche Zeitung gazetesiyle NDR ve WDR televizyonları, bu brifingde en az üç diplomatın Berlin'den sığınma talep ettiği bilgisinin paylaşıldığını duyurdu.

Sueddeutsche gazetesiyse, hükümet kaynaklarına dayanarak sayının artmış olabileceğinin altını çizdi. Gazeteye göre, Alman Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi'nin (BAMF) bu başvurular konusunda henüz karar vermiş değil. Söz konusu haberlerde, sığınma talep eden kişilerin Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın olduğunun sanıldığı belirtildi.

Reuters haber ajansı, söz konusu taleplerin Ankara'yla Berlin arasında soykırım yasası sonrası patlak veren İncirlik krizi sonrasında yeni bir gerelim yaratabileceği yorumunda bulundu. Berlin'deki Türkiye Büyükelçiliği'yse Reuters'ın sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

Etiketler sığınma FETÖ