'Cadılar Bayramı burkası'na sert tepki

Amazon sitesinde Cadılar Bayramı için satışa sunulan İslamofobik kostümlere tepki yağdı. Site, "Benim kültürüm, sizin kostümünüz değil" öfkesinin ardından ürünleri kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en büyük online satış sitesi Amazon, Cadılar Bayramı için satışa çıkarılan 'Arap kostümleri' ve 'seksi Suudi burkası' nedeniyle sert tepki çekti. Şirket, ırkçılık ve İslamofobi tepkilerinin ardından ürünleri satıştan kaldırdı.

Amazon'da Cadılar Bayramı için satışa çıkarılan ürünlerden biri 'erkekler için Arap kostümü'ydü. Bu kostümün tanıtımında, ten rengi boyayla koyulaştırılmış gibi görünen bir erkek model vardı; 'Filistin eşarbı' taktığı belirtiliyordu. Bir diğer ürünse, 'İslami Suudi burka kostümü' olarak sunuluyor, 'yumuşak bir streç kumaştan yapılmış harika, seksi bir giysi' diye tanıtılıyordu.

'BENİM KÜLTÜRÜM, KOSTÜM DEĞİL'

Bu İslamofobik ürünler müşterilerden sert tepki çekti. Bir Amazon üyesi "Hepiniz tiksinç ırkçılarsınız. Benim kültürüm, sizin kostümünüz değil" yorumunu yaptı. Bir diğeri "Bir insanın kültürü sizin süslü kostümünüz olamaz" diye yazarken, öfkeli bir kullanıcı da "Her kimseniz Allah'tan korkun. Bu bir şaka değil" tepkisini gösterdi.

Amazon'un İngiltere şubesi ürünleri kaldırırken, şirket topu platform üzerinden satış yapan üçüncü taraflara attı. Açıklamada, "Bütün satıcılar satış kurallarımıza uymalı. Buna uymayanlar hakkında, hesaplarının kaldırılması da dahil, işlem yapılacaktır" denildi.