ABD: Rusya ve Suriye savaş suçu işledi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ve Suriye'nin savaş suçu işlediğini iddia etti. Kerry, soruşturma açılması için yeterli delil olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ve Suriye'nin, sivilleri ve hastaneleri bombaladığını öne süren ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, iki ülkeyi savaş suçu işlediğini iddia etti. Kerry, Rusya ve Suriye hakkında soruşturma açılması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanlığı binasında, Fransız Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault ile ikili görüşmeye başlamadan önce, gazetecilere açıklama yaptı. Kerry, Fransa'nın Suriye, 'terörizm' ve başka uluslararası sorunların çözülmesi için çabalayan ve önemli katkıları bulunan bir ülke olduğunu belirtti.

Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Kerry, "Rejim, dün gece Suriye'de bir başka hastaneye daha saldırdı, 20 kişi öldü, 100 kişi de yaralandı. Rusya ve Suriye rejimi, hastaneleri, sağlık kurumlarını, çocukları, kadınları neden vurduklarını tüm dünyaya açıklamak zorundadır" dedi.

Bu tür saldırıların savaş suçu olduğunu dile getiren Kerry, "Bunlar savaş suçu soruşturması açılması için yeterli nedenler. Bu saldırıları yapanlar, yaptıkları bu hareketlerden dolayı sorumlu tutulmalıdırlar" ifadelerini kullandı.

Sivillere ve hastanelere yapılan saldırıların kaza olamayacağını öne süren Kerry, "Artık kaza diye açıklanamaz, kaza bahanesini geceli yıllar oldu. Sivilleri terörize etmek, askeri hedeflerinin önüne çıkan herkesi öldürmek, hedeflenen bir strateji" şeklinde konuştu. (DHA)