Kolombiya'da gençler barış istiyor

Kolombiya'da öğrenciler, barışın bozulmaması için eylemler yaptı. 14 kente yayılan eylemlere on binlerce öğrenci katılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya'da on binlerce kişi, barış anlaşmasının bozulmaması için ülkenin dört bir yanında yürüyüş yaptı.

14 kentte yapılan eylemler sosyal medya aracılığıyla öğrenciler tarafından örgütlendi.  Yürüyüşler toplam 26 üniversite tarafından desteklendi.

Eyleme katılanlar beyaz bayrak ve mumlar taşıdı. Yürüyüşlerde Kolombiya hükümeti ve Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) örgütüne "savaşa dönülmemesi" çağrısı yapıldı.

Amerika menşeli Associated Press haber ajansına konuşan Carlos Charry adlı eylemci "Barış sürekli geciktirilemez. Herkesin şunu anlamasının zamanı geldi: Son 52 yılda yaptığımız yanlışları tekrarlayıp duramayız" dedi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, FARC'la ateşkesin ay sonuna kadar geçerli olacağını açıkladı ama 31 Ekim'den sonra barış sürecinin nasıl ilerleyeceği ve ateşkesin uzatılıp uzatılmayacağı ise belirsiz.

Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, referandumda "Hayır" cephesinin lideri olan selefi Alvaro Uribe ile buluştu.

Cumhurbaşkanı Santos görüşme sonrası yaptığı açıklamada Kolombiya'da çok yaklaşılmış olan barışın mutlaka tesis edilmesi gerektiğini söyledi. Uribe ise FARC'a çok fazla taviz verildiğini vurgulayarak ülkenin yarısını değil tamamını tatmin edecek bir barışa ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

(Kaynak: BBC Türkçe)