Alman komedyenden Erdoğan açıklaması

Erdoğan'a yönelik hakaretler içeren şiiriyle gündeme gelen Alman komedyen Jan Böhmermann bugün dava süreciyle ilgili açıklama yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman komedyen Jan Böhmermann, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı hakaret içerikli şiir nedeniyle "yabancı devlet adamına hakaret" suçlamasıyla hakkında açılan soruşturmanın durdurulması konusunda bugün bir açıklama yapacağını söyledi. Böhmermann, facebook sayfasında yaptığı açıklamada "Hey, basın: Çarşamba günü 5.10.2016, saat 16.30'da karara ilişkin detaylı bir açıklamada bulunacağım. Devamı burada” dedi.

NE OLMUŞTU?

Mainz Başsavcılığı tarafından dün yapılan açıklamada, Erdoğan’ın şikayetiyle "yabancı devlet adamına hakaret" suçlamasıyla Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında açılan soruşturmada takipsizlik yönünde karar verdiğini açıklamıştı.

Erdoğan'ın avukatı şiirin tamamen yasaklanması için ikinci bir dava daha açtı. Böhmermann’ın şiirinin yasaklanması talebi ile açılan dava 2 Kasım'da Hamburg Eyalet Mahkemesi'nde görülecek. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)