Yarışta Trump'a 'vergi' darbesi

Başkanlık yarışında yeni iddia 'vergi kaçakçılığı'! New York Times Gazetesi Donald Trump’ın 915 milyon dolar vergi kaçırdığını ileri sürdü. İddia kaynağı belgenin Trump Tower’dan geldiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD başkanlık seçiminde 'vergi kaçakçılığı' iddiası... Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimi öncesinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'un 18 yıldır vergi ödemediği iddia edildi.

Son olarak ülkenin önde gelen gazetelerinden New York Times’ın Donald Trump’ın vergi kaçırdığı yönündeki haberi nabızları yeniden yükseltti. Gazete konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Cumhuriyetçi adayın son 18 yıldır sürekli vergi kaçırdığını belirterek Trump’ın bu yolla toplam 915 milyon doları vergisiz cebe indirdiğini ileri sürdü.

'HER YIL 50 MİLYON CEBE'

Trump başkanlık kampanyası süresince vergi geçmişini yayımlamayarak tepki çekti. New York Times ise haberinde Trump’ın çok gizli tuttuğu üç sayfalık vergi belgesine ulaştığını belirterek haberinde bu belgenin ayrıntılarına yer verdi. Buna göre Trump 1995 yılında maliye bakanlığına 916 milyon dolarlık borç bildirerek bu yılı takip eden 18 yıl boyunca kurumlar vergisinden muaf kaldı.

Gazete Trump’ın 18 yıl süreyle her yıl en az 50 milyon doları vergisiz olarak cebe indirdiğini ileri sürerek Cumhuriyetçi adayın bu yolla en az 915 milyon dolarlık vergi kaçırdığını yazdı. Trump cephesi haberi yayımlayan New York Times Gazetesi’ni, Clinton’ın kampanyasını desteklemekle suçlayarak habere konu olan belgenin asılsız olduğunu belirtti.

ESKİ VERGİ DANIŞMANI KABUL ETTİ

New York Times’ın yayımladığı haberin ardından habere kaynak olan belgenin doğruluğuna yönelik ateşli bir tartışma başladı. Cumhuriyetçilerin yalanladığı belgeye sahip çıkan Demokratlar ise aksi kanıtlanmadığı sürece belgenin gerçekliğinden şüphe etmeyeceklerini belirterek Trump’ın bizzat vergi dökümünü yayımlayarak bu tartışmalara son verebileceğini söyledi. Haberi yayımlayan New York Times ise belgenin gönderildiği kaynağın adını vermezken söz konusu belgenin Trump Towers’dan geldiğini açıklayarak tartışmayı yeni bir boyuta taşıdı. Trump’ın eski vergi danışmanlarından Jack Mitnick ise yaptığı açıklamada belgelerin orijinal olduğunu ileri sürdü.

Etiketler Trump ABD