Koalisyon güçleri Musul'u vuruyor

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Musul'u vurmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'taki Kürt menşeli internet sitelerine göre ABD  öncülüğündeki koalisyon uçaklarının kentteki bazı IŞİD hedeflerini vurmaya başladı.

Bölgedeki Kürt kaynaklarına göre Irak'ın Musul kentinin İŞİD'den kurtarılması için yapılacak harekatın gerçekleşmesine günler kalmışken yapılan bu hava saldırısı esas büyük operasyonun yakın olduğunun habercisi.

Peşmerge Güçleri Guwer Cephesi Komutanı Hasan Hüseyin, söz konusu hava saldırılarında IŞİD ağır kayıplar verdi. ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk, sosyal medya hesabında, Musul'da IŞİD'in önemli askeri sorumlularından Ebu Hannah'ın öldürüldüğünü söyledi.

EKONOMİK ETKİSİ DE VAR

IŞİD, Koalisyon güçleri tarafından yapılmış olan son operasyonlardan ekonomik olarak da etkileniyor. Irak ordusunun Geyare ve Şergate'yi IŞİD'ten geri almasından sonra IŞİD'in akaryakıt sorununu çözmek için Suriye'den Musul'a tankerlerle petrol ve gaz taşıdığı, ya da kaçakçılardan akaryakıt aldığı açıklandı.

Irak Bölgesel Kürt yönetimi Güvenlik Ajansının sözcüsü Bewar Xinisi, daha önce kaçak petrol satan IŞİD'in artık petrol satın almaya başladığını söyledi.

IŞİD'in satacak akaryakıt bulamadığı için ekonomik olarak ciddi sorun yaşadığını vurgulayan  Xinisi, IŞİD'in şu anda akaryakıt ihtiyacının yüzde 70'ini Suriye'den karşılamaya çalıştığını beyan etti. (DHA)