Etiyopya'da göstericilere ateş açıldı: En az 52 ölü var

Ülkedeki en büyük etnik grup olan Oromo kabilesi milli bayram kutlamalarında hükümet karşıtı sloganlar attı. Polis ateş açtı, izdiham yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Etiyopya'nın Oromia bölgesinde göstericilere ateş açılması sonucu en az 52 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Bazı göstericilerin polisin biber gazı kullanıp ardından ateş açması sonucu başlayan izdihamda ezilerek can verdiği belirtiliyor.

Etiyopya hükümetinin açıklamasında ilk belirlemelere göre 52 kişinin öldüğü ve "sorumluların hesap vereceği" belirtildi.

ETİYOPYA'DA NE OLUYOR?

Etiyopya'da Oromia ve Amhara bölgeleri, siyasi ve ekonomik açıdan dışlanmaktan yakınıyor. Bu nedenle son birkaç aydır çatışmalar yaşanıyor. Bölgedeki gerilim Kasım'da hükümetin başkentin sınırlarını Oromia'ya kadar genişletme planını açıklamasından sonra başladı. Oromo etnik grubuna mensup çiftçiler, topraklarını kaybetmek zorunda kalacaklarından endişe ediyor. Hükümet tepkiler üzerine planı rafa kaldırdı. Fakat insan haklarının ihlal edildiğini ve dışlandıklarını söyleyen bölge halkı protestolarını sürdürdü. (BBC, Reuters)

Etiketler etiyopya