Her gence bedava Interrail yolda

Brüksel, AB sınırlarında yaşayan her gence 18 yaşına bastığında doğumgünü hediyesi olarak bedava Interrail bileti vermeyi planlıyor. Amaç, gençler arasında Avrupa'ya duyulan aidiyet hissini kuvvetlendirmek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı hâlâ tartışma yaratırken, kıta çapında 'aidiyet' duygusunu geliştirmek için gençleri sevindirecek bir adım planlanıyor. Brüksel, Avrupa Birliği sınırlarında yaşayan her gence 18'inci yaş günü hediyesi olarak bedava Interrail bileti vermeyi düşünüyor.

Avrupa Parlamentosu'nda görüşülecek plan, Avrupa Birliği vatandaşı olan veya AB ülkelerinde oturma izni bulunan her gence, 18'inci yaş günü hediyesi olarak bedava bilet verilmesini görülüyor. Avrupa Demiryolları İşletmeleri'nin bir uygulaması olan Interrail, aylık 412 euroluk (yaklaşık 1200 TL) bir biletle 30 ülke arasında istenen yer ve zamanda istenen trene binme olanağı sağlıyor. Interrail, Avrupalı 'gezgin' gençler arasında ülkeler arası seyahatler için epey popüler bir yöntem.

Avrupa Parlamentosu da, 18'inci yaş günü hediyesi olarak gençlere Interrail bileti vermekle, AB vatandaşları arasındaki bağlılık ve aidiyet hissini güçlendirmeyi planlıyor. Planı hazırlayan Alman parlamento üyesi Manfred Weber, "Böyle bir program, her tür sosyal geçmişe ve eğitime sahip Avrupalı gençlere Avrupa'nın çeşitliliğini fark etme fırsatı tanıyacaktır" dedi. Avrupa Parlamentos'unda önümüzdeki hafta oylanacak planın İtalya ve Almanya'nın da desteğini aldığı belirtiliyor.

Etiketler Interrail