'Jolie, boşanma haberlerini manipüle ediyor'

İddiaya göre, Angelina Jolie boşanma haberleriyle medyayı 'kontrol ediyor'. Öyle ki Pitt, bu strateji yüzünden hep 'bir adım geriden gelecek.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Angelina Jolie'nin Brad Pitt'e boşanma davası açıp altı çocuklarının velayetini tek başına istemesi hakkında her gün yeni bir iddia ortaya atılırken, Batı basınında gelişmelerle ilgili 'analizler' de eksik olmuyor. Haberin ilk duyulmasından bu yana Pitt'in 'çocuklarına şiddet uygulayan, madde bağımlısı ve kötü bir baba' olarak betimlenmesi, 'Jolie'nin zekice kurgulanmış bir medya kampanyası yürüttüğü' yorumlarına yol açtı.

The Independent gazetesi, 'Hollywood uzmanları'ndan görüşlere dayanan haberinde Jolie'nin 'usta bir medya manipülatörü' olduğunu yazdı. Gazetenin 'Angelina Jolie ile Brad Pitt'in boşanması: Jolie haberleri en başından bu yana nasıl ve niçin kontrol etti' başlıklı makalesinde yer alan çarpıcı ayrıntılar şöyle:

DAVA NEDEN CUMA GÜNÜ AÇILMADI?

brangelina9

  • Jolie'nin tuttuğu avukat Laura Wasser, Johnny Depp'in tartışmalı boşanma davasındaki avukatı. Wasser aynı zamanda, Britney Spears ve Kim Kardashian'ın yanı sıra 2003'te Billy Bob Thornton'dan boşanmasında bizzat Jolie'yi temsil etmiş bir isim. Wasser geçmişte, müvekkillerinin özel hayatına saygı gösterilmesi için boşanma başvurularını cuma akşamları, yani gazetecilerin 'ortadan çekildiği' zamanlarda yapmayı tercih ettiğini söylemişti. Buna göre Wasser, başvuruları basına sızmaması için Los Angeles dışındaki yerlerden yapıyordu. Ancak Jolie'nin boşanma dilekçesi yasal kayıtlara, Los Angeles'ta ve pazartesi günü geçti.


'EMMY ÖDÜLLERİNİN BİTMESİNİ BEKLEDİ'

brangelina6

  • Amerikan dedikodu sitesi laineygossip.com'un sahibi Lainey Lui, Jolie'nin dikkatleri çekmek için haftasonunda düzenlenen Emmy Ödül törenlerine dair heyecanın dinmesini özellikle beklediğini savundu. Lui, "Çok sayıda medya kuruluşu haftasonunda Emmy Ödülleri'yle meşguldü. Bu nedenle, Angelina'nın nerede durduğunu anlatabilmek için pazartesi gününü beklediklerini düşünüyorum" dedi.


'ANGELINA 'HERKES BİLSİN' İSTEDİ'

brangelina1

  • Bir dizi Hollywood ünlüsünün boşanma davalarında yer almış Los Angeles'lı avukat Lisa Bloom da benzer bir görüşte. Bloom, "Böylesine ses getirecek bir boşanmanın gizli tutulabilmesi için her iki tarafın da bunu istemesi gerekir. Söz konusu vakada, belki de taraflardan biri gizli kalmasını isterken diğeri - Jolie- böyle düşünmüyordu" diye konuştu.


'PITT'İN TABLOID DERGİLERE KONUŞMASI ENGELLENDİ'

brangelina8

  • Independent'a göre, başvurunun zamanlamasının Pitt için bir anlamı daha var. ABD'de bütün önemli tabloid dergiler baskıya pazartesi akşamı girdiği için, Pitt'in davaya olası yanıtı hiçbir yerde yayımlanamadı. Medya uzmanlarına göre Pitt bu nedenle People veya US Weekly gibi dergilerin 28 Eylül sayılarını beklemek durumunda kaldı ve bundan sonra da Jolie'yle medya savaşını hep bir adım geriden takip edecek. Yani haberlerde hiçbir zaman kontrolü ele alamayacak.


'USTA BİR MEDYA OPERATÖRÜ'

brangelina4

  • Lui, Jolie'nin 'usta bir medya operatörü' olduğunu da savundu: "Çok kısa bir süre içinde çılgın çocuk imajını unutturup sevgi dolu bir anne, BM elçisi, ciddiye alınan bir yönetmen ve New York Tiems'a makaleler yazan bir insani yardım görevlisi olarak tanındı. Bir halkla ilişkilercisi yok. Ve onun çapındaki bir ünlünün imajını tamamen yönetebilmesi için son derece bilgili bir insan olması gerekiyor."


'JOLIE KÖTÜ NİYETLİ DEĞİL, ZEKİ'

brangelina2

  • Ancak Lui, Jolie'nin tarzının 'illa ki' olumsuz görülmemesi gerektiğinin de altını çizdi. Birçoklarının Jolie'yi hâlâ tartışmalı gençliğiyle hatırladığını söyleyen Lui, "Toplum, kadınlara erkeklerden çok daha uzun süre kin besleme eğiliminde. Angelina'nın sıradışı bir medya stratejisti olması, niyetlerinin kötü olduğu anlamına gelmiyor. İmajınızı zekice kontrol edebilir ve hâlâ aileniz için en iyi niyetleri taşıyor olabilirsiniz" dedi.