Boris Johnson Türkiye'ye geliyor

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülkesinin dayanışmasını göstermek üzere Türkiye'ye geliyor. Johnson, ikili temaslarda da bulunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın, beraberinde bir heyetle Türkiye'yi  ziyaret edeceğini duyurdu. 25-27 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ziyaretin, 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimi sonrasında Birleşik Krallık Hükümeti'nin Türkiye ile dayanışmasını göstermek üzere yapılacağı açıklandı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, ziyareti çerçevesinde Johnson'ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili temaslarda bulunacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edileceği belirtildi. Johnson'ın AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'le de görüşeceği ve ayrıca darbe girişimi sırasında ağır hasar gören TBMM binasını ziyaret edeceği kaydedildi.

Yapılacak temaslarda ikili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınmasının ve Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki kapsamlı işbirliğinin güçlendirilerek ileri taşınması imkanlarının değerlendirilmesinin öngörüldüğü ifade edildi. (ANKARA/DHA)