ABD’deki AVM katliamcısı Türk çıktı

ABD’nin Washington eyaletine bağlı Burlington’daki bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı düzenleyen ve beş kişinin ölümüne yol açan saldırgan bir Türk çıktı. Yetkililer, zanlının adının Arcan Çetin ve 20 yaşında olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Washington Eyalet Polisi Cascade Alışveriş Merkezi'ndeki silahlı saldırının şüphelisinin yakalandığını duyurdu. Yetkililer, zanlının Arcan Çetin isimli 20 yaşında bir Türk olduğunu bildirdi. Polis AVM güvenlik kameralarından edindiği görüntü ve fotoğrafları kamuoyuyla paylaştıktan sonra, gelen ihbarlar sonucu silahlı saldırganın kimliğini belirledi. Saldırının meydana gelmesinden sonra, görgü tanıkları tarafından Hispanik olduğu öne sürülen tüfekli saldırganın, Arcan Çetin olduğu ortaya çıktı. Yetkililer, saldırının gerçekleştiği Burlington'a 50 kilometre uzaklıktaki Oak Harbor kasabasında yaşayan Çetin'in "yasal ve sürekli oturum hakkı" bulunduğunu açıkladı.

TERÖR BAĞLANTISI YOK

Çetin, saldırıdan yaklaşık 24 saat sonra olaysız şekilde yakalandı. Polis, gözaltına alındığı esnada üzerinde silah olmayan Çetin'in yakalandığı sıradaki halini "zombi gibiydi" diye tanımladı. Polis, Çetin'in saldırıyı neden gerçekleştirdiğinin bilinmediğini ancak terör dahil tüm ihtimallerin değerlendirildiğini açıkladı. FBI ise olayın terör bağlantılı olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığını ifade etti.

ŞİDDET OYUNLARINA MEYİLLİ

Çocuk yaşlardayken ailesiyle birlikte ABD'ye göç eden Çetin, Facebook profilinde Adana doğumlu olduğunu belirtiyor. Çetin’in Oak Harbor Lisesi'ne gittiği ve bir markette çalıştığı öğrenildi. Çetin’in başta Call of Duty olmak üzere şiddet içeren bilgisayar oyunlarına karşı ilgi duyduğu belirtildi. Reuters'ın haberine göre, Çetin'in ailesi, saldırının aydınlatılması konusunda polisle işbirliği yapacağını belirtti. Son dakika haberi: AVM'de beş kişiyi öldüren saldırgan Arcan Çetin çıktı

KANSERİ YENEN 16 YAŞINDAKİ LARA ÖLDÜ

Saldırının en genç kurbanının, geçmişte kansere yakalanan ancak bu hastalığı yenmeyi başaran Sarai Lara (16) olduğu belirtildi. Bir diğer kurban ise mağazada makyajcılık yapan 52 yaşındaki Shayla Martin olduğu bildirildi.

NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?

ABD'nin kuzeydoğusunda yer alan Washington eyaletindeki silahlı saldırıda dördü kadın, beş kişi öldürülmüştü.

Seattle kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alan Burlington'daki Cascade Alışveriş Merkezi'nde Cuma akşamı yerel saatle 19.00'da bir mağazanın kozmetik bölümünde tüfekle ateş açan saldırgan, dört kadını öldürdükten sonra kaçtı. Saldırıda vurulan bir erkek ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı erkek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis, saldırının ardından üzerinde koyu renk kıyafet olan Hispanik bir erkeğin yürüyerek otoyola doğru gittiğinin tespit edildiğini duyurmuştu.

TÜFEK MUAMMASI!

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Çetin'in AVM'ye girdiği sırada silahsız olduğu görülmüştü. Ancak daha sonra elinde tüfekle görüntülenmişti. Çetin'in kullandığı tüfek, saldırının ardından polis tarafından AVM'de bulundu. Çetin'in yarın mahkemeye çıkacağı açıklandı. (Kaynak: Hürriyet)