Tam 25 yıl oldu

Nirvana'nın 'Nevermind' albümü tam 25 yıl önce yayınlandı. Albüm kapağındaki dört aylık 'bebek', aynı pozu tekrar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bugün, Nirvana'nın rock müzik tarihini değiştiren Nevermind albümünün yayınlanmasının 25'inci yıldönümü. Dünya çapında 30 milyon kopyası satılan albümün kapağındaki 'bebek', 25'inci yıldönümü dolayısıyla o pozu yeniden verdi...

Fotoğraf: John Chapple / www..JohnChapple.com Fotoğraf: John Chapple / www..JohnChapple.com

Smells Like Teen Spirit, In Bloom, Lounge Act ve Drain You gibi klasikleşen şarkıların bulunduğu albüm, 24 Eylül 1991'de piyasaya çıkmıştı. Albümün kapağında, o dönem dört aylık olan Spencer Elden'ın su altında çekilen ikonik pozu bulunuyordu. Fotoğrafçı Kirk Weddle ailesine telefon edip, yeni doğan bebeklerinin 'Nirvana isimli yeni bir grup' için su altında poz verip veremeyeceğini sormuş, Weddle'ı tanıyan aile kabul etmişti.

Nevermind yıllar içinde grunge müziği tanımlayan bir 'efsane' haline gelirken, Elden'ın 15 saniyeliğine su altında kalarak 200 dolar 'kazandığı' poz da dünyanın en çok bilinen kareleri arasında yerini almıştı.

Bugün 25 yaşındaki Elden, su altındaki o pozu yeniden verdi. New York Post gazetesine konuşan Elden, "Yıldönümünün benim için önemli bir anlamı var. Bunu dört aylıkken sadece beş dakikalığına yapmış olmam ve gerçekten ikonik bir fotoğraf haline gelmesi tuhaf" diye konuştu. Elden, pozu başta çıplak vermek istediğini fakat 'garip' olacağı için şort giydiğini anlattı.

Aynı pozu geçmişte bir kere daha veren Elden, Nevermind'ın milyonlarca dolar kazandırdığı plak şirketi Geffen'e dava açmayı düşünse de, başarılı olamamış: "Bir sabah bu devasa projenin parçası olarak uyandım. Bu gerçekten zor bir durum... Bir baseball maçına gittiğimde, 'Tanrım buradaki herkes beni çıplak gördü' diyorum. İnsan haklarımın bir kısmının elimden alındığını düşünüyorum."