Michelle Obama'nın pasaport bilgileri 'çalındı'

'DC Leaks' adlı hacker grubu, bir Beyaz Saray çalışanının e-posta hesabını hackledi. sızan bilgiler arasında, 'first lady' Michelle Obama'nın pasaportu da var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, Başkan Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın pasaport bilgileri ile Gizli Servis planlarının sızdırılmasını konuşuyor. İddiaya göre bilgiler, Beyaz Saray'da çalışan Ian Mellul adlı asistanın e-posta hesabının hacklenmesi sonucu sızdırıldı.

pasaport

Sızdırılan belgeler arasında, Michelle Obama'nın pasaport ve uçuş bilgilerinin yanı sıra Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Cleveland gezisine ilişkin bir PowerPoint sunumu ve Gizli Servis'in planları da yer alıyor. E-posta hesabı hacklenen Mellul'un Beyaz Saray'da etkinlik organizatörü ve seyahat planlamacısı olarak çalıştığı, bu nedenle üst düzey kişilerin seyahat bilgilerine erişebildiği tahmin ediliyor.

Söz konusu bilgisayar korsanlığını 'DC Leaks' adlı hacker grubunun yaptığı belirtiliyor. Aynı grup, ABD'nin eski dışişleri bakanlarından Colin Powell'ın da e-posta hesabını hacklemişti.

Etiketler Michelle Obama