Erdoğan, Kissinger, Rotschild bir arada

Recep Tayyip Erdoğan New York'ta Henry Kissinger ve James Rotschild'le bir araya geldi. Buluşmayı Michael Bloomberg organize etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD temaslarına devam ederken  New York'ta ünlü Rotschild ailesinin torunlarından James Rotschild ve eski ABD Dışişleri bakanı Henry Kissinger'la bir araya geldi.

Daily Sabah Washington temsilcisi Ragıp Savaş'ın Twitter'dan duyurduğuna göre toplantı eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg tarafından organize edildi.

Biden: Darbe soruşturmasında yardıma hazırızBiden: Darbe soruşturmasında yardıma hazırız

Toplantının katılımcıları arasında cumhurbaşkanı başdanışmanı Mustafa Varank ve Yiğit Bulut da bulunuyor.

kissinger

Henry Kissinger kimdir?

1926 doğumlu Henry Kissinger, 1973 yılında Nixon yönetiminde Dışişleri Bakanı olmadan önce Harvard Üniversitesi'nin parlak profesörlerinden biri olarak anılıyordu. Özellikle Vietnam'la barışı tesis eden Paris Anlaşmaları'nın imzalanma süreci ve Nixon'la dönemin Çin lideri Mao Ze Dong'u Çin'de buluşturması en büyük başarıları arasında sayılıyor. Öte yandan Nixon ABD tarihinin en şaibeli figürlerinden biri olarak da anılıyor. Örneğin Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Vietnam ve Kamboçya'da sivillere yönelik portakal gazı (agent orange) ve diğer kimyasal silahları kullanarak binlerce kişinin ölümüne sebebiyet verdiği iddia ediliyor. Nixon döneminde Vietnam, Laos ve Kamboçya'da 4,5 milyon ton bomba atıldığı iddia ediliyor. Kissinger'ın 1954'te Guatemala ve 1964'te Brezilya'da gerçekleştirilmiş olan askeri darbelerde parmağı bulunduğu iddia ediliyor. Kissinger'in Şilili diktatör Pinochet ve Endonezya'nın eski diktatörü Suharto'yla da yakın ilişki içinde olduğu biliniyor.

rotschild

Rotschild Ailesi kimdir?

Yıllardır türlü komplo teorilerine konu olan Rotschild ailesi ilk bankacılık faaliyetlerine 1760 yılında Frankfurt'ta başladı. 19. yüzyıla gelindiğinde aile dünyanın en büyük servetine sahipti. Muhtelif komplo teorilerine göre aile uzun yıllar İngiliz dış politikasına nüfuz etti. Rotschildler'in özellikle Napolyon Savaşları döneminde İngilizlere borç verdiği, İngilizler bu parayı ödeyemeyince İngiliz Merkez Bankası'nı devraldıkları söyleniyor.  Rotschild ailesinin benzer bir şekilde Almanya Merkez Bankası'na da el koyup faşizmin yükselmesine yardımcı olduğu iddia edildi. Öte yandan bu iddianın anti semitik söylemi büyütmek için de kurgulanmış olunabileceğinin altı çiziliyor.