Yunanistan'da mülteci isyanı

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria kampında mülteciler isyan etti. İsyanın kamptaki yiyecek, içecek ve barınma sakıntısı ile Türkiye'ye iade edilecekleri söylentilerinin yayılması üzerine çıktığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

Nikolaos Stelya

DUVAR - Yunanistan’daki en büyük mülteci kamplarından birinde yayılan ‘mülteciler Türkiye’ye geri gönderilecek’ duyumu büyük bir isyanın fitilini ateşledi. Duyumu alan sığınmacılar yaygın protesto eylemleri başlattı. Protestolar sırasında kampta yangın çıktı.

Mülteci isyanı bugün Midilli Adası’ndaki Moria bölgesinde patlak verdi. Türkiye'ye iade edilmek istemediklerini belirten mülteciler Midilli merkezine yöneldi.

Yunanistan’ın haber sitelerinin iddiasına göre, kamptaki yangın, mültecilerin barınaklarını ve çadırlarını ateşe vermesiyle başladı ve kısa zamanda kontrol dışına çıktı. Yangında kampın yaklaşık yüzde 60'ı kül oldu.

9 KİŞİ GÖZALTINDA

Sabah saatlerinde kamptan kaçan yaklaşık 300 mülteci ise Midilli merkezinde Yunanistan polisiyle karşı karşıya kaldı.

kamp2

Gerginlik 9 mültecinin göz altına alınmasıyla son buldu. Aynı saatlerde mülteci kampındaki olaylar ve yangın da kontrol altına alındı.

ATİNA'DA 'ALARM' ZİLLERİ

Midilli’deki mülteci isyanının arkasında evsiz barksız binlerce mülteci bıraktı. Son gelişmeyle beraber hükümet çevrelerinde ‘alarm’ zilleri çalmaya başladı.

kamp4

İlgili bakanlıklarda olağanüstü toplantılar gerçekleştirilirken, mültecilerin barınma sorununa çare aranıyor.

GEÇİCİ OLARAK GEMİDE BARINACAKLAR

Duvar’a ulaşan son bilgiler Yunanistan hükümetinin ilerleyen saatlerde Midilli’ye iki büyük yolcu gemisi göndereceği yönünde. Yangın sonrası barınma problemiyle yüz yüze kalan mülteciler bu gemilerde bir süreliğine konuk edilecek.

kamp3

Bu arada, medya kuruluşları, Atina’da koalisyon hükümetinin mülteci politikasına ağır eleştiriler yöneltiyor. Muhalefet partileri de mülteci dramı üzerinden hükümete yükleniyor.