Ruhani Castro'yla buluştu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Küba'nın 90 yaşındaki efsanevi lideri Fidel Castro ile bir araya geldi. Küba'nın İran'dan petrol alması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Küba'ya yaptığı bir günlük resmi ziyarette Castro kardeşlerle buluştu. Venezüella'daki Bağlantısızlar Hareketi zirvesi bittikten sonra Küba'ya geçen Ruhani, Küba'nın 90 yaşındaki efsanevi lideri Fidel Castro ve Devlet Başkanı olan kardeşi Raul Castro ile bir araya geldi.

Küba hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre Ruhani ve Castro gıda üretiminin önemi ve dünya barışı önündeki tehditler konularını görüştü.

Ruhani, 2006 yılında Devlet Başkanlığı görevini devralan kardeşi Raul Castro ile de ayrı bir buluşma gerçekleştirdi. Küba devlet medyası, ziyaret sırasında sağlık, eğitim ve bilim sektörlerinde işbirliği anlaşmalarına imza atıldığını, bankacılık alanında da mutabakat anlaşmasına varıldığını söylüyor.

Ağustos ayında da İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Küba'yı ziyaret etmişti. İki ülke arasında biri enerji alanında olmak üzere bir dizi anlaşma imzalanması bekleniyor. Küba'nın, ana petrol tedarikçisi Venezüella'nın ekonomik kriz nedeniyle eski cömert indirimlerini kesmesi üzerine İran petrolüyle ilgilenmeye başladığı söyleniyor.

(DW, Reuters)