Schumacher'in sağlığı ne durumda?

Kayak tatilinde kaza yaptıktan sonra komaya giren efsane Formula 1 pilotu Schumacher'in sağlık durumuna ilişkin son ayrıntılar açıklandı. Avukatı, bir derginin 'Yürüyebiliyor' haberi üzerine açılan davada konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher'in sağlık durumunun iyileştiği yönündeki haberler yalanlandı. Avukatı, 47 yaşındaki pilotun üç yıl önce geçirdiği kazanın ardından hâlâ yürüyemediğini ve yardımla bile ayağa kalkamadığını açıkladı.

DERGİNİN HABERİNDE NE DENİYORDU?

2013'te Fransız Alpleri'nde kayak yaparken düştükten sonra komaya giren efsane pilotun sağlık durumuna ilişkin ayrıntılar, ailesinin Almanya'da yayın yapan Bunte dergisine açtığı dava nedeniyle ifşa oldu. Dergi, Schumacher'in yürümeye başladığını öne sürmüştü. Kapaktan verilen haberde, bir arkadaşının Schumacher hakkındaki "Michael çok zayıfladı ama terapistlerinin yardımıyla yeniden yürümeye başladı. Birkaç adım atabiliyor. Ayrıca bir kolunu kaldırabiliyor" sözleri yer alıyordu.

bunte

AVUKAT: YARDIMLA BİLE YÜRÜYEMİYOR...

Ailenin özel hayata saygı talebiyle açtığı davada ise avukat Felix Damm Schumacher'in sağlık durumuna ilişkin ayrıntıları açıkladı. Duruşmada açıkça "Yürüyemiyor" diyen Damm, efsane pilotun terapistlerin yardımıyla bile ayağa kalkamadığını da söyledi. Damm, basından Schumacher'in ve ailesinin mahremiyetine saygı göstermesini istedi. Davada kararın Ekim ayında açıklanması bekleniyor.