New York'ta bomba paniği

ABD, New York'ta meydana gelen patlama ve Minnesota'da IŞİD'in üstlendiği bıçaklı saldırının ardından diken üstünde. BM Genel Kurulu sebebiyle 193 lideri ağırlayan ülkede, son olarak bir tren istasyonunda bulunan bir bomba son anda imha edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New Jersey eyaletindeki Elizabeth tren istasyonunda bir sırt çantasının içinde beş ayrı bomba düzeneği bulundu. Bomba, istasyonda iki kişinin çöp tenekesinin yanında bulundan ve içinden kablolar sarkan çantayı görmeleriyle fark edildi.

ROBOTLU MÜDAHALEDE İNFİLAK ETTİ

Bombalar, FBI'ın bomba imha ekipleri tarafından bir robot vasıtasıyla etkisiz hale getirilmeye çalışılırken infilak etti. Patlama sırasında ölen veya yaralanan olmadı. İstasyona yakın bir noktada ayrıca patlamamış olan bir düdüklü tencere de bulundu.

New York'ta Cumartesi günü meydana gelen patlamada 29 kişi yaralanmış, Minnesota'daki bir alışveriş merkezinde de bıçaklı bir saldırı sonrası en az sekiz kişi yaralanmıştı. Bu saldırıyı IŞİD'in bir kolu üstlenmişti.

BM TOPLANTILARI ÖNCESİ

New York'ta BM Genel Kurulu sebebiyle Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dahil 193 lider ağırlanırken, yarın ABD Başkanı Barack Obama'nın konuşma yapması bekleniyor.

Etiketler New York terör BM