Bakan takip eden gazeteciler gözaltında

ABD New York'da Yunanistan Devlet Bakanı'nı gizlice takip eden iki gazeteci göz altına alındı. Gazetecilerin hedefinin kriz zamanında kamu harcamalarına dikkat çekmek olduğu söyleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Devlet Bakanı Nikos Pappas'ı New York'ta gizklice takip eden iki gazeteci gözaltına alındı

Yunanistan'da Alpha muhabiri Thanos Dimadis ve Star muhabiri Dimitris Sultogiannis'in, Birleşmiş Milletler Zirvesine katılmak üzere Başbakan Aleksis Çipras ile New York'u ziyaret edecek olan Devlet Bakanı Nikos Pappas'ı kılık değiştirerek takip etmeye, maiyetindeki gurubun gizli fotoğraflarını çekmesi polisler tarafından ttarafından farkedilince iki gazeteci gözaltına alındı

Çalıştıkları kurumun New York muhabiri olan iki gazetecinin ayrıca sahte imza kullanıp Nikos Pappas'ın kaldığı Wasting Grand Central otelinde gurubu adına yemekler ısmarladığı da ortaya çıktı. Polislere Bakan'ın maiyetinde olduklarını söyleyen iki gazeteci hakkında sahte imza kullanmaktan dolayı dava açılması bekleniyor.

Gazetecilerin amacının, Yunan halkı kriz altında ezilirken, hükümet temsilcilerinin büyük harcamalarda bulunduğu skandalını ortaya çıkarmak niyetinde oldukları söyleniyor.. Bu arada muhalefet medyasına yakın kanalların son ihalede yayın yapma izni alamadıkları da dilkkat çekiyor. Devletet Bakanı Nikos Pappas olayı "Tabii ki böyle bir ahlaksızlığa karışan gazetecilerin kişisel sorumluluğu büyük, en büyük sorumluluk da onları yönlendirenlerdedir. Ancak bu tür olaylar istihza konusudur" şeklinde yorumladı.

DHA