Rusya, ABD'den hesap istedi

Suriye ordusu güçlerini vuran ABD'nin saldırısı BM gündemine geliyor. Rusya 'tam ve kapsamlı' açıklama istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin önderliğindeki koalisyonun Suriye ordusuna saldırmasının ardından, Rusya'nın olağanüstü BM Güvenlik Konseyi toplantısı istediğini bildirdi.

Zaharova "Rossiya 24" TV kanalına yaptığı açıklamada, "Rusya BM Daimi Temsilcisi'ne bu konu hakkında acil toplantı düzenlenmesi talimatı verildi" ifadesini kullandı.

'TAM VE KAPSAMLI AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'

Zaharova, "Washington'dan tam kapsamlı ve detaylı açıklama bekliyoruz. Bu açıklamaların BM Güvenlik Konseyi'nde verilmesi gerek" dedi. Rusya Savunma Bakanlığı Temsilcisi İgor Konaşenkov, IŞİD güçleri tarafından kuşatılan Suriye silahlı kuvvetlerine yapılan hava saldırısında 62 askerin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 100 kişinin yaralandığını bildirmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ise ölü sayısının 83 olduğunu ve en az 120 askerin yaralandığını açıklamıştı.

Olayın ardından yazılı bir açıklama yayınlayan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ise, IŞİD saldırısına ve onlarca Suriye askerinin ölümüne yol açan bombardımanın sorumluluğunu üstlenirken, 'IŞİD hedefleri vurulmak istenirken bir kaza meydana geldiğini' savunmuştu. (MOSKOVA/DHA)

Etiketler Suriye Rusya ABD BM