Homofobiklere karşı çocuk direnişi

Meksika'da on binler eşcinsel evliliğe izin veren anayasa değişikliğini protesto etti. Karşılarına 12 yaşında bir çocuk çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika devlet başkanı Enrique Peña Nieto ülke çapında eşcinsel evliliğinin serbest bırakılması için bir anayasa değişikliği önerisi yaptı. National Front for the Family (Aile için Ulusal Cephe) isimli bir muhafazakar bir koalisyon on binlerce kişiyi örgütleyerek bu kararı protesto eden bir eylem yaptı. Öfkeli kalabalıkların karşısına 12 yaşındaki bir çocuk çıktı. Kollarını iki yana açıp homofobik göstericilerin karşısına çıkan bu çocuk yıllar önce 1989'da Çin Tiananmen meydanında tankların karşısında duran direnişçiyi hatırlatıyordu. Büyük bir ihtimalle bu yüzden o sahne foto muhabir Manuel Rodriguez tarafından fotoğraflandı. Rodriguez, önce çocuğun oyun oynadığını sanmıştı. Sonra kendisine neden böyle bir yaptğını sorduğunda ise şu cevabı aldı: 'Gey bir amcam var ve insanların ondan nefret etmesinden nefret ediyorum'

Bu yürüyüş öncesi eşcinsel evliliğe destek veren aktivistler de başkent Mexico City'de yaptıkları yürüyüşte "Senin ailene saygı duyuyorum, sen de benimkine saygı duy" yazılı bir pankart açmışlardı.

Meksika'da şu anda 31 eyaletin sadece 10'unda eşcinsel evlilik serbest.

Etiketler Meksika LGBT evlilik