Orlando saldırganının gittiği cami kundaklandı

Amerika’nın Orlanda kentinde bir gece kulübüne saldırı düzenleyerek onlarca kişiyi öldüren Ömer Metin’in gittiği cami kundaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika’nın Florida eyaletindeki Fort Pierce Camisi ateşe verildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Florida eyaletindeki caminin Orlando’da bir gece kulübüne saldırı düzenleyen ve onlarca kişinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırgan Ömer Metin’in gittiği camiydi.

İtfaiye yetkilileri olay anında Fort Pierce Camisi’nin boş olduğunu ve ölen ya da yaralananların olmadığını belirtti. Ancak camide büyük hasar meydana geldiği aktarıldı. Yetkililer, ellerindeki kanıtların, yangının kasten çıkarıldığına işaret ettiğini belirtti.

GÜVENLİK KAMERALARI KAYDETTİ

Yetkililer yaptıkları açıklamada, “Herhangi bir ibadet yerinde yangın çıkması endişe verici” ifadelerini kullandılar. Güvenlik kameralarında bir kişinin caminin doğu tarafına yaklaştığı görülüyor ve ardından da yangın başlıyor.

Fort Pierce’de yaşayan Ömer Metin, Orlando’daki gece kulübünde 49 kişiyi öldürmüş, polis ile girdiği çatışmada yaşamını kaybetmişti. Metin’in Fort Pierce Camisi’ne gittiği biliniyordu.