IŞİD'den bayram vahşeti

IŞİD, Kurban Bayramı'yla eş zamanlı olarak yeni bir infaz videosu yayımladı. Uzmanların 'bugüne kadar gördüklerimizin en kötüsü' diye nitelediği video için "İnsanlar koyun gibi kesiliyor" yorumu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD, yeni bir infaz videosu yayımladı. 12 dakikalık videoda örgütün onlarca kişiyi 'kurban keser gibi' öldürmesi tepki çekti.

Videonun Suriye'nin doğusundaki Deyrezzor'daki gerçek bir mezbahada çekildiği belirtiliyor. Kurban Bayramı'nın ilk gününde yayınlanan videoda, turuncu tulum giydirilmiş esirler gerçek et kancalarına baş aşağı asılmış halde öldürülürken görülüyor. Bir sahnede, bu şekilde asılan bir kişinin 'Amerikan ajanı' olduğu iddiasıyla boğazı büyük bir bıçakla kesiliyor. Bu sırada aynı pozisyonda tutulan diğer esirler infazı izliyor.

Bir başka sahnedeyse, beyaz giysili bir infazcı iki esiri kollarından tutarak mezbahaya götürüp boğazlarını keserken görülüyor.

IŞİD'in vahşetini belgeleyen 'Rakka Sessizce Katlediliyor' isimli sivil toplum kuruluşunun kurucusu Ebu Muhammed, videoyu 'bugüne kadar gördüklerimiz arasında en kötüsü' diye niteleyip, "İnsanlar koyun gibi kesiliyor" yorumunu yaptı.

Videoda 2015 tarihli Mission: Impossible – Rogue Nation filminden Simon Pegg ve Tom Cruise'un görüldüğü sahnelere de yer verilirken, amacın 'yabancı istihbarat servisleriyle dalga geçmek' olduğu belirtildi.

isid-2

Etiketler IŞİD