Clinton Parkinson hastası mı?

ABD'de Demokrat Başkan adayı Hillary Clinton'ın Parkinson hastası olduğu öne sürüldü. 68 yaşındaki Clinton 11 Eylül anma törenlerinde fenalaşmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, Demokrat Başkan adayı Hillary Clinton'ın sağlık durumuna ilişkin iddialarla çalkalanıyor. 11 Eylül anma töreninden fenalaştığı için erken ayrılan ve zatürre olduğu açıklanan 68 yaşındaki siyasetçinin Parkinson hastası olduğu öne sürüldü. Demokratlarsa, Parkinson iddialarının Kasım ayındaki seçimler öncesinde Clinton'ı yıpratmayı hedeflediğini savunuyor.

'SIK SIK DONAKALIYOR'

İddiayı dile getiren kişilerden biri, Floridalı doktor Ted Noel. Doktorun 'Clinton, Parkinson hastalığının bütün semptomlarını gösteriyor' iddiasında bulunduğu video 450 binden fazla kişi tarafından izlendi. Noel videoda, Clinton’ın 'sık sık dona kaldığını, başını kontrolsüzce salladığını, öksürük nöbetlerine tutulduğunu ve titrediğini saklamak için bir elini hareketsiz tuttuğunu' öne sürüyor, bunların Parkinson hastalığının belirtileri olduğunu iddia ediyor.

Demokratlarsa, Noel'in bir anestezi uzmanı olduğuna dikkat çekerek, Clinton'ın herhangi bir sağlık raporunu görmeden beyin rahatsızlığı konusunda teşhis koymaya çalıştığı için doktoru topa tuttu.

'BABAM DA PARKİNSON HASTASI'

Parkinson iddiasını dile getirerek sosyal medyada tepki çeken bir diğer kişiyse, Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyelerinden Daniel Tamburello oldu. Tamburello, Clinton'a zatürre teşhisi konulduğunun açıklanması sonrasında zatürrenin Parkinson'un bir sonucu olduğunu öne sürdü. İddialarını Facebook sayfasında dile getiren Tamburello, babasının da Parkinson hastası olduğunu ve zatürrenin bu hastalar arasında yaygın olarak görüldüğünü savundu.

Ancak Tamburello tepki çeken paylaşımını sildi. Demokratlar da, Tamburello'nun Clinton'ın Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın kampanyasında faal görev yaptığına dikkat çekti.

Öte yandan, Clinton'ın kendisinden de bir 'itiraf' geldi. Demokrat aday, zatürre hastalığını sadece ailesi ve en yakın yardımcılarıyla paylaştığını açıklayarak, "Daha doğru davranabilirdik" dedi. Clinton, "Bu kadar büyük bir meseleye dönüşebileceğini düşünmemiştim" diye konuştu.