'IŞİD'in kadın kolunu eski rockçı eğitiyor'

İngiliz IŞİD üyesi Sally Jones'un, örgütün bir kadın koluna savaş eğitimi verdiği öne sürüldü. İddiaya göre Jones, İngilizce bilen kadın militanları Batı'da saldırıya hazırlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Bayan Terör' lakaplı İngiliz IŞİD üyesi Sally Jones'un, sadece yabancı kadın cihatçılardan oluşan bir birimi eğittiği öne sürüldü. İddiaya göre, Jones söz konusu kadınlara Batılı ülkelerde saldırı düzenlemeleri için silah eğitimi veriyor.

Eski bir punk rockçı olan Jones'un, İngiliz cihatçı Cüneyt Hüseyin'le 2013'te evlendikten sonra IŞİD'e katılıp oğluyla birlikte Suriye'ye gittiği biliniyor. Jones son olarak, 11 yaşındaki oğlu Joe'nun Kürt esirleri öldüren çocuk cihatçılardan biri olması nedeniyle gündeme gelmişti.

GAZİANTEP'TEN ANLATTI

İngiliz gazetesi Daily Telegraph'ın iddiasına göre, Jones şimdi IŞİD'in Enver Evlaki taburunun gizli kadın kolundaki İngilizce konuşan savaşçılara eğitim veriyor. Eski bir IŞİD üyesi Telegraph'la Gaziantep yakınlarında yaptığı söyleşide, Jones'un kadınlara silah kullanmayı, savaşmayı ve İngilizce konuşulan ülkelerde intihar eylemleri düzenlemeyi öğrettiğini söyledi.

'ÇOK SAYIDA KADINI IŞİD'E ÇEKTİ'

Örgütün eski üyesi Jones hakkında, "IŞİD ona saygı gösteriyor çünkü örgüt için çok önemli olan Cüneyt'in dul eşi. Önemli savaşçılarına, ailelerine saygı duyduklarına ve ölümlerinden sonra onlara iyi bir yaşam garanti ettikleri mesajını vermek istiyorlar" dedi. Eski IŞİD'li, "Onun kendisi de zaten etkili. IŞİD'in Rakka'ya çok sayıda Batılı kadını çekebilmesinin nedeni oydu. Bir Hristiyanı ve rockçıyı aşırılıkçı olmaya ikna etmek kolay değil" diye konuştu.

47 yaşındaki Jones'un, sosyal medya hesapları kapatılmadan önce onlarca kadını IŞİD üyesi olmaya ikna ettiği sanılıyor. Jones'un eşi Hüseyin 2015'te ABD'nin bir İHA saldırıyla öldürülmüştü. IŞİD'in Jones'a ayda 520 sterlin maaş ve iki ayda bir 'şehit' eşi için ayrıca 200 sterlin verdiği iddia edilmişti.