Clinton'a zatürre teşhisi kondu

ABD'de 11 Eylül anma törenlerinde fenalaşan başkan adayı Hillary Clinton'ın zatürre olduğu açıklandı. Doktoru, 68 yaşındaki Demokrat siyasetçinin durumunun iyi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Demokratların başkan adayı Hillary Clinton'ın New York'taki 11 Eylül anma törenleri sırasında geçirdiği rahatsızlığın sebebi açıklandı. Clinton'a zatürre teşhisi kondu.

68 yaşındaki Demokrat aday 11 Eylül törenleri sırasında rahatsızlanmış; 'aşırı sıcaktan fenalaştığı" açıklanan Clinton yanındakilerin yardımıyla araca bindirilip kızının evine götürülmüştü. Dün gece yarısı doktorunun yaptığı açıklamaya göre, Clinton'a zatürre teşhisi kondu. Dr. Lisa Bardack antibiyotik tedavisine başlandığını, 11 Eylül törenlerinde Clinton'ın susuz kaldığını söyledi. Açıklamada "Clinton'da alerjilerinden kaynaklanan öksürük şikâyeti vardı. Öksürüğün uzaması sonucu yapılan incelemede zatürre teşhisi konuldu. Antibiyotik tedavisine başlandı ve kendisine programını yeniden düzenlemesi ve istirahat etmesi tavsiye edildi" denildi.

Clinton'ın bugün ve yarın Kaliforniya'da düzenlenecek bağış toplantılarına da katılmayacağı açıklandı.

Cumhuriyetçi rakipleri, daha önce Clinton'ın sağlığının başkanlık için yeterli olup olmadığını savunuyordu. Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump geçen ay "Clinton'ın başkan olacak ve IŞİD'le savaşacak psikolojik ve fiziksel kuvvete sahip olmadığını" öne sürmüş, Dr. Bardack ise Demokrat adayın sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve ABD Başkanı olabileceğini söylemişti.