Ahrar’uş Şam ateşkesi reddetti

Suriye'deki en güçlü radikal İslamcı muhalif örgütlerden Ahrar’uş Şam ABD'yle Rusya'nın açıkladığı ateşkese uymayacağını açıkladı. Örgüt, "Bu anlaşma sadece rejimin güçlenmesine hizmet edecek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de ABD'yle Rusya'nın duyurduğu ateşkesin bu gece devreye girmesi beklenirken, ülkedeki en güçlü radikal İslamcı muhalif örgütlerden Ahrar’uş Şam ateşkesi reddetti. Suudi destekli örgüt, 'yarım bir çözümü kabule etmeyeceklerini' açıkladı.

Ahrar’uş Şam’ın iki numarası Ali el Ömer video kaydıyla yaptığı açıklamada, "Altı yıldır savaş çilesini çeken isyankar bir halk yarım çözümleri kabul edemez. Rusya ve ABD’nin (ateşkes) anlaşması isyan eden halkımızın fedakarlıkları ve kazanımlarını hiçe dönüştürecek. Bu anlaşma sadece rejimin güçlenmesine hizmet edecek” dedi.

Ahrar’uş Şam, ateşkes anlaşmasında IŞİD'le birlikte saf dışı bırakılması hedeflenen El Nusra Cephesi’ne (yeni adıyla Fetih el Şam) yakın silahlı gruplardan biri. El Nusra da bugün gün batımıyla yürürlüğe girecek ateşkesi kabul etmediğini duyurmuştu. Örgütün sözcüsü Mustafa Mahamed Twitter’da yaptığı açıklamada, “Çok basit: Rusya ve ABD’nin anlaşması Suriyelileri koruyanları saf dışı bırakmayı amaçlıyor” demişti.

Özgür Suriye Ordusu ise ateşkesi temkinli bir dille kabul etmiş durumda. ÖSO temsilcileri ‘olumlu bir işbirliği’ yapacaklarını duyursa da, 'ateşkesin hükümetin çıkarına olmasından kaygı duyduklarını' ekledi. (Sputnik türkiye)

ABD ve Rusya'dan Suriye'de ateşkes anlaşmasıABD ve Rusya'dan Suriye'de ateşkes anlaşması

Suriye'de cephe genişliyor, risk artıyorSuriye'de cephe genişliyor, risk artıyor

Fehim Taştekin: Rusya, Rojava'da Şam'ı cesaretlendirebilirFehim Taştekin: Rusya, Rojava'da Şam'ı cesaretlendirebilir