Bush 11 Eylül'e 'Zaytung tepkisi' vermiş!

Dönemin ABD başkanı Bush'un 11 Eylül saldırılarına verdiği tepkiler ilk kez yayımlandı. Bush'un sözlerinin ABD'nin siyasi hiciv sitesi The Onion'ın ilgili haberinden 'fırlamış' gibi görünmesi dalga konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 11 Eylül saldırılarının 15'inci yıldönümünde ABD çapında anma törenleri düzenlenirken, dönemin başkanı George W. Bush’un saldırıların ilk anlarında söylediği sözler ilk kez yayımlandı. ABD başkanının uçağı Air Force One'da yapılan konuşmalar panik ve öfkeyi yansıtırken, Bush'un sözleri "Zaytung'dan fırlamış gibi" olduğu gerekçesiyle tiye alındı.

Bush'un basın sekreteri Ari Fleischer'ın uçakta tuttuğu altı sayfalık notlara göre, Bush önce dönemin başkan yardımcısı Dick Cheney'yi arayarak "Savaştayız" demiş. Telefonu kapatınca yardımcılarına dönüp, "Bunun icabına bakacağız. Kimin yaptığını bulduğumuzda, beni başkan olarak sevmeyecekler. Birileri bunun hesabını verecek. O p..kurularını yakalayacağız " ifadelerini kullanmış.

'HER KİMSENİZ...'

The Independent gazetesi Bush'un bu sözlerinin, ABD'de yayın yapan hiciv haber sitesi The Onion'ın saldırılardan sonra yayımladığı habere çok benzediğine dikkat çekti. 'ABD'nin Zaytung'u' olarak bilinen The Onion'ın makalesinde, "ABD, kiminle savaştaysak onu yenilgiye uğratmaya kararlı" başlığı kullanılmıştı.

Makalede, Bush'un ağzından şu ifadelere yer veriliyordu: "ABD, sizi, her kimseniz, kimliğinize dair bilgi sahibi olduğunuzda, kararlı ve güçlü bir biçimde vurmaya hazır."

the-onion