Chelsea Manning açlık grevine başladı

ABD ordusunun istihbarat belgelerini Wikileaks'e sızdırmakla suçlanan Chelsea Manning, açlık grevine başladı. Gerekçe, cinsiyet tercihine saygı gösterilmemesi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ordusuna ait istihbarat belgelerini WikiLeaks sitesine sızdırmakla suçlanan ve casusluk suçlamasıyla 35 yıl hapse mahkum edilen eski asker Chelsea Manning, açlık grevine başladı. Temmuzda intihar girişiminde bulunan Manning, cinsiyet değişimiyle ilgili taleplerinin sürekli reddedildiğini ve 'zorbalığa' maruz kaldığını açıkladı.

Manning, 'ölene dek sudan başka hiçbir katı veya sıvı gıda tüketmeyeceğini' ilan ettiği açıklamasında, "Yardıma ihtiyacım vardı. Bununla birlikte, intihar girişimimden kurtulduğum için cezalandırılıyorum. Çocukken babam beni yeterince erkek olmadığım gerekçesiyle sürekli döverdi. Bana ağlamayı kesmemi söylerdi. Fakat ağlamamı engelleyemezdim. Çektiğim acı giderek arttı. Ta ki, daha fazla acı çekemeyecek hale gelene dek. Yardıma ihtiyacım vardı ama o zaman kimse gelmemişti. Şimdi de kimse gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Manning açıklamasında, 'sistemin zorbalığına daha fazla katlanmayacağını' belirtti.