Mahmud Abbas ajan mı?

Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas'ın 1983 yılında KGB ajanlığı yaptığı iddia ediliyor. Bu iddianın tam da Netanyahu'yla yapılacak Moskova toplantısı arifesinde gündeme gelmesi manidar bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin cumhurbaşkanı Mahmud Abbas hakkındaki casusluk iddiaları dünya gündeminde büyük bir deprem yarattı. Abbas'ın 1983 yılında KGB ajanı olduğu haberi ilk olarak 7 Eylül Çarşamba günü İsrail medyası tarafından dolaşıma sokuldu. İddia Filstinli yetkililer tarafından yalanlandıysa da haber İngiliz arşivlerinde bulunan Sovyet casusları listesine dayanıyor. Listede Abbas'ın kod adının köstebek olduğuna dair iki satırlık bir bilgi bulunuyor.

ZAMANLAMA MANİDAR

Bu haberin tam da Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in Mahmud Abbas'la İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu arasındaki bir toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanırken sızdırılması manidar bulundu. İsrail merkezli Jerusalem Post'un haberine göre Rusya Ortadoğu Temsilcisi Mikhail Bogdanov Netanyahu'yla biraraya gelerek Rusya'nın İsrail'le Filistin'in liderlerinin buluşmasına evsahipliği yapmasını konuştular. Yapılan açıklamaya göre Netanyahu Abbas'la ön koşulsuz olarak buluşmaya hazır olduğunu söylemişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün Interfax ajansına yapılan açıklamaya göre Abbas ve Netanyahu Moskova'da bir araya gelmeyi kabul etti.