Carter'dan Türkiye ve Rusya mesajları

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter IŞİD'le mücadelede Türkiye'nin harika bir iş çıkardığını söyledi. Carter, Suriye krizinde Rusya'yı doğru tarafı seçmeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Birleşmiş Milletler (BM) Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısı için gittiği Londra'da BBC Radio 4'e IŞİD'le mücadelede Türkiye ve rusyanın rolüne yönelik önemli açıklamalar yaptı. Carter IŞİD'in Irak ve Suriye'de yok edilmesini başaracaklarını ancak bunun zor olacağını ve zaman alacağını söyledi.

TÜRKİYE HARİKA İŞ ÇIKARIYOR

Türkiye hakkında övgü dolu cümleler kuran Carter, Koalisyonun üyesi olan Türkiye, hava harekatına katılan bir dizi uçağa ev sahipliği yapması da dahil olmak üzere harika bir iş çıkarıyor. IŞİD'in kendisini yabancı savaşçılar, ekipman ve benzeri şeylerle desteklemesinin yollarından biri, atardamarı olan Tükiye-Suriye arasında kalan son sınır kısmının, iki taraf için de güvenli hale getirilmesine yardımcı olmak için şu anda Türkiye ile çalışıyoruz. Aynı zamanda, IŞİD'in Rakka'daki kontrolünü çökertme ve kuşatma planı için de Suriye Demokratik Güçleri ile çalışıyoruz. Bu grupla ayrıca önemli bir kent olan Menbiç'te de çalıştık. Bu iki  tarafla çalışma niyetindeyiz. Tarafların farklı yaklaşımları var, bunu anlıyoruz." dedi.

RUSYA DOĞRU TARAFA GEÇMELİ

Suriye'deki son duruma da değinen Carter, sürecin sonunda siyasi geçiş olmadan bölgedeki şiddetin bitmeyeceğini de hatırlattı. Bu konuda Rusya'nın duruşuna vurgu yapan Carter, "Bu kilidin anahtarı Ruslar. Rusların doğru tarafa geçmesi gerekli." dedi.