Avrupa: ABD daha güvenli bir yer değil

Sputnik Görüşler Projesi çerçevesinde yürütülen araştırmaya göre Avrupalılar 11 Eylül'den sonra ABD'nin daha güvenli bir yer olduğunu düşünmüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sputnik haber ajansının Sputnik Görüşler projesi çerçevesinde gerçekleştirilen araştırmaya göre, Almanya halkının yüzde 74’ü, Fransızların yüzde 65’i ve İtalyanların yüzde 63’ü 11 Eylül saldırıları sonrası terörizmle mücadele kapsamında ABD tarafından alınan tedbirlerin dünyanın daha güvenli bir yer olmasını sağlamadığını düşünüyor. Bu arada ABD’lileri ülkesinin uluslararası güvenliğin arttırılmasına yönelik çabalarını Avrupalılardan daha olumlu değerlendiriyor.Fransız Ifop şirketi tarafından yayınlanan rarştırmaya göre ABD halkının yüzde 54’ü ülkesinin başarılı bir şekilde terörizmle mücadele verdiği görüşünü ifade ederken yüzde 39’u bu görüşü paylaşmıyor, yüzde 7’ lik bir nüfus ise ‘bilmiyorum’ cevabını veriyor.

AVRUPA İKNA OLMAMIŞ

Almanya'dan 1000, Fransa'dan 1.004, İtalya’dan 1.002 ve ABD’den 1.009 olmak üzere 18 yaş üzeri toplam 4015 kişinin katıldığı araştırma nüfusun cinsiyet, yaş grubu, coğrafyaya göre dağılımına dayanılarak yapıldı. '11 Eylül 2011 terör saldırıları sonrası terörizmle mücadele kapsamınd aABD tarafından alınan önlemler dünyayı daha güvenli bir yer yaptı mı?' sorusuna Almanların sadece yüzde 20’si, Fransızların yüzde 24’ü ve İtalyanların yüzde 30’u ‘evet’ cevabını verdi.

Araştırma, Almanya, Fransa ve İtalya’da 28 Haziran-4 Temmuz 2016 tarihlerinde, ABD’de 26-30 Ağustos tarihlerinde yürütüldü.