Fransa'da başörtülü anneleri okula sokmadılar

Fransa Korsika'da bu sefer de başörtülü veli krizi çıktı. Jandarma krize müdahale etmek zorunda kaldı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’nın Akdeniz’de bulunan adası Korsika’nın Bonifacio şehrinde Pazartesi sabahı, başörtülü iki annenin çocuklarını okula bırakmaları engellendi. Jandarma ve belediye olaya müdahale etmek zorunda kaldı.

5 Eylül Pazartesi sabahı, Korsika’nın güneyindeki Bonifacio şehrinde ilkokula giden çocuklarını okula bırakmak için onlara eşlik eden iki başörtülü velinin, yolu çocuklarını okula getiren diğer veliler tarafından kesildi. Başörtülü iki velinin okula girmesi engellendi. Başörtülü kadınlar ancak jandarma müdahalesiyle okula girebildi.

GEREKÇE GÜVENLİK!

Olayı bir "kaza" olarak nitelendiren Bonifacio Belediye Başkanı Jean-Charles Orsucci, başörtülü kadınları okula sokmayan velilerin bunu güvenlik amacıyla yaptıklarını savundu. Belediye başkanı, velilerin kendilerini güvenlik görevlisi yerine koymalarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Orsucci, Fransa’da yasaların açık olduğunu belirterek çocukları başörtüsü takmadığı sürece başörtülü annelerin çocuklarına okula giderken refakat etmeleri yasal bir hak olduğunu söyledi.

'HİÇ BİR İŞLEM YAPILMADI'

Orsucci,“sadece iki başörtülü kadını” hedef alan velilerin ırkçı olmadığını da savundu.

Fransız medyasında geniş yankı uyandıran habere göre başörtülü kadınların okula girmesini engelleyen iki veli hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmadı. Okula girmesi engellenen velilerin şikayetçi olmadığı da gelen haberler arasında.

Korsika'nın Sisco köyü yakınlarındaki bir sahilde Kuzey Afrika asıllı aileler ve kasabanın gençleri arasında sahilde kavga çıkmış ve beş kişi yaralanmıştı. Kavgadan sonra Belediye Başkanı tesettür mayoyu yasaklamıştı. (DHA)