Fransa da mı AB'den gidiyor?

Göçmen karşıtlığının gündemden düşmediği Fransa'da popularitesini artıran aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen, 2017'deki başkanlık seçimlerini kazanırsa AB'den ayrılma referandumu düzenleyeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aşırı sağcı Fransız siyasetçi Marine Le Pen, başkan seçilirse İngiltere gibi AB'den çıkış referandumu düzenleyeceğini resmen açıkladı. Ulusal Cephe partisinin lideri Le Pen, gelecek yılki başkanlık seçimini kazanması halinde ülkesinin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmayacağını belirlemek için referanduma gideceğini söyledi.

Le Pen, "Fransa'nın Avrupa Birliği üyeliği konusundaki referandumu yapacağım. Evet, her şeyi değiştirmek mümkündür. İngilizlere bakın, kendi kaderlerini belirlediler, bağımsızlığı seçtiler. Biz de yeniden özgür, onurlu ve bağımsız bir halk olabiliriz" dedi.

Ulusal Cephe, kendi AB karşıtı tavrını destekleyeceği düşüncesiyle, İngiltere'nin AB'den çıkma kararı almasını destekleyen tek Fransız partisi olmuştu. Marine Le Pen'in giderek artan popülaritesi, AB karşıtı ve mülteci karşıtı eğilimlere hitap etmesinden kaynaklanıyor. Kamuoyu yoklamalarına göre Le Pen Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçiminin birinci turunu geçebilir ancak seçmen çoğunluğu kendisini başkan olarak görmek istemediği için, ikinci turda, geleneksel bir politikacıya yenilebilir. (Reuters)