Rusya ve ABD 'Suriye'de sona yaklaştı

Rusya Dışişleri Sözcüsü Ryabkov: "Hiç tereddüt etmeden, ABD ile Suriye konusunda anlaşmaya yakın olduğumuzu söyleyebilirim. "

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD ile Suriye konusunda anlaşmaya yakın olduklarını, söyledi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise yarın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir görüşme daha yapacaklarını belirtti.

Sputnik'in haberine Ryabkov Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov Suriye konusunda şu açıklamayı yaptı:

"Hiç tereddüt etmeden, ABD ile Suriye konusunda anlaşmaya yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak şimdilik anlaşmaya yönelik bir tarih veremeyiz. Dioloması sanatında bir şeyleri net olarak yapılabilmesi için bazen zaman gerekiyor."

KERRY İLE LAVROV BİR KEZ DAHA GÖRÜŞECEK

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Çin'deki G20 zirvesi kapsamında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü. Görüşmeye ilişkin açıklama Kerry'den geldi.  Suriye konusunda teknik açıdan birçok konuyu çözüme kavuşturduklarını, ancak üzerinde çalışılması gereken bazı zor konuların hâlâ mevcut olduğunu belirten Kerry şöyle dedi:

"Suriye krizinin karmaşık bir konu olduğunu biliyor. Teknik açıdan birçok konu çözüldü, ancak çözülmesi gereken bazı zor konular var. Rusya ile farklılıkları görüşmek amacıyla yarın Lavrov ile bir görüşme daha yapacağız."

Etiketler Suriye Rusya ABD anlaşma