Sekiz yaşında lezbiyenlik tutuklaması

Uganda'da sekiz yaşındaki bir çocuk lezbiyen olduğu gerekçesiyle tutuklandı. İddiaya göre, çocuğu bir komşusu 'ihbar etti'.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - LGBTİ hakları konusunda en baskıcı ülkelerden biri olan Uganda'da, sekiz yaşındaki bir çocuk lezbiyen olduğu gerekçesiyle tutuklandı. İnsan Hakları örgütleri çocuğun serbest bırakılması çağrısı yaptı.

The Independent'ın haberine göre, sekiz yaşındaki çocuğun tutuklanmasının ardında, komşusunun polise ihbarda bulunması yatıyor. İddiaya göre komşusu, çocuğun bir çiftlikte başka çocuklarla 'romantik ilişkilere' girdiği gerekçesiyle polise telefon etti. Bunun üzerine çocuk 'lezbiyenlik suçlaması'yla gözaltına alındı.

'MAHREMİYETİNE SAYGI GÖSTERİLMELİ'

Uganda Çocuk ve Aile Koruma Birimi'nden Catherine Wobuyaga gözaltıyı doğrularken, uluslararası insan hakları örgütlerinden tepki var. Af Örgütü'nün Doğu Afrika Teşkilatı'ndan Victor Odero "Çocuk derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalı" dedi. Odero, "Çocuğun korumaya ve mahremiyetine saygı gösterilmesine ihtiyacı var. Devletin görevi onu tutuklamak değil, korumaktır" diye konuştu.

Uganda'daki eşcinsel ilişki yasağı, İngiliz sömürgeciliğinden kalma yasalara dayanıyor. Ancak yasa 2014'te lezbiyen ve biseksüelleri de kapsayacak biçimde genişletilmişti.

Etiketler Uganda LGBTİ